Adres blablabla

In het nieuws: Verkoopstyling onmisbaar bij verkoop woning...(bron: ING)Digitale strijd

De verkoop van woningen is vooral een strijd op internet. “Daar begint de zoektocht van kopers”, zegt woordvoerder Roeland Kimman van makelaarsorganisatie NVM. “Die digitale strijd moet je winnen. Ga maar na: Funda heeft 3 miljoen bezoekers per maand en er zijn het afgelopen jaar ongeveer 120.000 woningen verkocht. De digitale presentatie, met goede foto’s, is essentieel.”

 

Marktspel

De huizenmarkt is veranderd, stelt Kimman. “Vijf jaar geleden was het een verkopersmarkt, nu is de koper aan zet. In de vorige situatie was er veel vraag en weinig aanbod. Dat is nu andersom. Voor de recessie kon een koper uit gemiddeld zeven woningen kiezen die pasten bij z’n vraag. Inmiddels zijn dat er meer dan twintig. Op informatiebijeenkomsten vraag ik altijd aan woningeigenaren: zet je je huis te koop, of wil je het ook verkopen? Als je van je huis af wilt, moet je aan het marktspel meedoen.” Verkoopstyling is een vast onderdeel geworden van de verkoop van een woning.

 

Doelgroep

Hou ook de doelgroep goed voor ogen. Wil je gezinnen aanspreken? Als je huis vier slaapkamers heeft, en er is er maar één ingericht met een bed, dan zal dat de doelgroep niet aanspreken.

 

Sfeer

Een leeg huis werkt ook niet bevorderlijk. Het lijkt dan veel kleiner. Zet je een grote plant neer, en een bank en een tafel, dan zien mensen de verhoudingen al. Kopers letten op sfeer. Een lege woning loop je zo weer uit.

 

 

GewoonMoon Monique Boone, Spreeuwenstraat 40, 7557 AL Hengelo, T. 06 52 33 67 05, E. info@gewoonmoon.nl

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • c-linkedin
  • Wix Facebook page
  • c-linkedin
  • Instagram App Icon